Niko Laurila Visual Storyteller

Kuvaamme maalla, merellä ja ilmassa. Valokuvat, videotuotannot, ilmakuvat sekä 3D-virtuaalikierroksia. Suomessa ja ulkomailla.

Nikon esittely

Vuonna 2012 pääsin kokeilemaan dronen lennättämistä. Opiskeluaikana huomasin, että ilmakuvaus oli alalla uutta ja ilmakuville oli selkeästi kysyntää.

Samoihin aikoihin ostin Nikon D5100 -merkkisen digitaalisen järjestelmäkameran. Uusi kamerani mahdollisti aiempaa laadukkaammat kuvat sekä tekniikan hyödyntämisen valokuvaamisessa. Valokuvaamisesta kiinnostuin jo 13-vuotiaana, mutta uudet hyvät laitteet innostivat oppimaan lisää ja kokeilemaan tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia valokuvaamisessa.

Julkaisin ensimmäiset Porvoo -aiheiset kuvani Instagram sekä Facebook -tileilläni vuonna 2014. Tuosta hetkestä seuraajieni määrä sosiaalisessa mediassa on kasvanut tasaisesti vuosittain. Julkaisuni keräävät keskimäärin jo noin 300 000 katsojaa ja sivustoni tavoittavat viikottain yli 500 000 ihmistä (1/2024). Puhutaan hämmentävän isoista määristä ihmisiä ja olen nöyrästi kiitollinen teistä jokaisesta.

Ilmavaltiaat Oy

Yritykseni Niko Laurila Visual Storyteller toimii osana vuonna 2015 perustamaani ja omistamaani yritystä Ilmavaltiaat Oy.

Vuonna 2016 Porvoon Yrittäjät palkitsivat minut Porvoon Nuori Yrittäjä -stipendillä ja Porvoon Nuorkauppakamari valitsi minut Vuoden porvoolaiseksi joulukuussa 2018. Titteli, mitä kotikaupunkini ylpeydellä kannan.

Minut palkittiin vuonna 2020 Uudenmaan vuoden nuoreksi yrittäjäksi, joka oli mahtava huomionosoitus kovalle työlleni.

Kuvaaminen on minulle työ ja vapaa-ajan harrastuksena myös. Kamera on aina mukana. Koskaan ei tiedä, mitä luonto tarjoaa.

On mahtavaa, että tekniikka on kehittynyt ja valokuvaamisen suosio on noussut uusien kameroiden takia. Itse olen koittanut löytää oman kädenjälkeni tuotantoihin.

Kuvaan aina täydellä sydämellä ja intohimolla. Jokaisesta meistä saa hyviä kuvia. Ammattitaitoani on tuoda kuvattavien parhaimmat puolet esiin.

♥Niko

Annan kuvieni puhua puolestani!

Tekijänoikeudet