Näin valmistaudut kuvaukseen

Oletko varaamassa – tai ehkä olet jo varannut – ajan kuvaukseen?

Huomioithan muutamat vinkkimme kuvaukseen valmistautumisesta Näin pääsemme käyttämään varaamasi kuvausajan mahdollisimman tehokkaasti parhaimpien hetkien ja kuvien ikuistamisessa

Kuvausajankohdan varaamisen yhteydessä on mainio tilaisuus esittää meille toiveita ja ajatuksia haluamastasi teemasta, tyylistä ja mahdollisista kuvauspaikoista, jotta emme kuluta kuvausaikaa asioiden ideoimiseen.

Mikäli mielessäsi on juuri tietynlainen kuva, selaa nettiä ja/tai lehtiä ja etsi esimerkkikuvia, joiden pohjalta voimme suunnitella kuvauksia miljöön, asujen, asusteiden ja/tai muun rekvisiitan osalta.

Mikäli kysymyksessä on henkilökuvaus, niin muista miettiä myös kampaus ja muu ehostus. Mukaan kannattaa ottaa pari erilaista asukokonaisuutta sekä asusteita, joilla saa kuviin vaihtelua.

Mikäli kysymyksessä on lapsikuvaus, niin ota mukaan lapselle tärkeitä leluja, joita voimme käyttää kuvassa, ja joilla lapsen saa iloiselle tuulelle tai houkuteltua katsomaan haluttuun suuntaan. Lapselle kannattaa aina ottaa mukaan myös jotakin pientä naposteltavaa sekä varavaatteita siltä varalta, että lapsi likaa itsensä. Myös kuvausajankohtaa kannattaa miettiä lapsen päivärytmeihin sopivaksi.

Mikäli kysymyksessä on valmistujaiskuvaus, niin ylioppilaslakki ja/tai esimerkiksi rippiristi ja kukka mukaan! Mukaan voi ottaa myös halutessaan esimerkiksi ammattiin tai harrastuksiin liittyvän esineen mukaan.

Lemmikkieläinkuvauksiin kannattaa ottaa mukaan makupaloja, joilla kuvattavaa voi houkutella sekä palkita. Kesäisin myös vesikuppi kannattaa olla mukana. Laitathan myös lemmikkisi kuvauskuntoon?

Olethan täsmällinen saapuessasi kuvauspaikalle, sillä myöhästyminen vähentää kuvausaikaa. Riittää, että olet paikalla noin 5-10 min aiemmin.

Kuvausaika on rajallinen ja varaamasi kuvausaika on käytössämme oleva kokonaiskuvausaika, johon tulisi erityisesti miljöössä tapahtuvien kuvausten osalta sisällyttää esimerkiksi mahdolliset siirtymät kuvauskohteesta toiseen tai henkilökuvauksissa mahdolliset toiveet vaatteiden vaihtamisesta, ehostamisesta jne.