Mitä on häävideo?

Häävideo on hääpäivästä tehty videotuotanto. Joskus puhutaan myös hääelokuvasta. Häävideoiden suosio alkoi 1960-luvulla. Monelle häävideo tuo mieleen 1980-luvun VHS-kameroilla kuvatut taltioinnit, joita harvoin edes leikattiin. Häävideokuvaus oli usein hääparin sukulaisten tai ystävien vastuulla.

Ammattilaisten tekeminä häävideot leikataan sujuviksi ja muutaman minuutin koostevideot ovat suosiossa. Lyhyet koostevideot sopivat hyvin muun muassa jakamiseen SoMe kanavissa. Pitempi versio häävideosta taas sisältää yleensä hääpäivän puheet ja ohjelman kokonaisuudessaan.

Lähde: Wikipedia

─ Jos yksi kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin kuinka paljon sanoo video?! Teen mielellään teille häävideon. Häävideopakettiin kuluu 4-7 minuuttinen highlights video sekä 30-60 minuuttisen dokumentaarisen hääkoosteen. Videon editointi vie aina jonkun aikaa, joten voin toimittaa videon 2-3 viikon sisällä häistä. Kysy mahdollisuudesta saada nopeampi toimitus, jos se on teille tärkeää.

─ Videokuvauksessa käytetään uusinta ammattikalustoa, drone mukaan lukien, joten kuvaa saadaan myös yläilmoista.  Ääni ja valaistus ovat tärkeässä roolissa häävideolla. Suosittua on stillikuva ylähäältä kuvattuna dronella kaikista häävieraista. Juhlien koosta riippuen on meitä ainakin kaksi häävideota ikuistamassa, kertoo Niko.