Hyviä hääkuvaajia on niin monta – Vinkkejä hääkuvaajan valintaan

Aivan mahtavia hääkuvaajia löytyy paljon ympäri Suomen. Kun päätös ammattilaiskuvaajan palkkaamisesta on tehty, voi iskeä jopa pieni ahdistus, koska on niin monta hyvää kuvaajaa olemassa. Valinta menee vaikeaksi. Positiivinen ongelma toki! Tässä on muutama vinkki, miten etsitte juuri teille sopivan kuvaajan.

Olet ehkä jo mukana häävalmisteluihin liittyvissä Facebookryhmissä. Ellet ole, niin etsi ryhmät Häät 2021 (ryhmän nimen vuosiluku vaihtuu aina häävuotenne mukaan) ja Häät kuviksi -ryhmät.

Ryhmissä teet julkaisun, jossa kerrot tarvitsevasi hääkuvaajaa, häidenne päivämäärä, paikkakunta sekä muita toivomuksia kuvauksesta. Kohta sinulle tulee kommentteina linkkejä monelle eri hääkuvaajien portfolioihin. Näistä on hyvä aloittaa etsintä.

Satu on pohtinut hääkuvaajan valintaa paljon Satumaista-hääblogissaan ja tehnyt jopa Excel-taulukon eri vaihtoehdoista. Hän on julkaissut hääblogissaan 10 vinkkiä hääkuvaajan valintaan, joista poimintoina nämä:

  • Tutustu valokuvaajien portfolioihin ja pyydä valokuvaajilta häiden kuvagallerioita nähtäväksi. Katso valokuvaajien ottamia hääkuvia mahdollisimman laajasti.
  • Vastaavasti tutustu videokuvaajien portfolioihin ja katso eripituisia häävideoita. Tutustu videokuvaajan tyyliin kuvata ja käsitellä materiaalia.
  • Seuraa kuvaajia somessa, koska kuvat ja videot päivittyvät yleensä nopeammin esim. Instagramiin kuin kuvaajien omille nettisivuille.
  • Mieti, millaista tyyliä, kuvia ja videoita häistänne haluatte ja valitse kuvaaja, jonka materiaali vastaa mieltymyksiänne.
  • Pyydä tarjouksia 1-2 vuotta ennen hääpäivää. Ole ajoissa, koska suositut kuvaajat varataan ennen kuin huomaatkaan. Hyödynnä häätapahtumia, koska kuvaustarjoukseen voi mahdollisesti saada jotain ekstraa.
  • Tapaa kuvaajia kasvokkain tai etänä ennen varaamista, jotta tiedätte, kohtaavatko kemiat. Hääpäivänä kuitenkin vietätte kuvaajan kanssa paljon aikaa.

Lue vinkit kokonaisuudessaan Satumaista-blogista tämän linkin kautta.

─ Tämän linkin takaa pääset katsomaan ottamiani hääkuvia (kohdassa hääkuvaus). Katsokaa mielellään läpi kuvat. Käyn aina etukäteen hääparin kanssa läpi heidän toivomukset kuvien tyylistä ja fiiliksestä. Yksi vahvuuteni, on kykyni osata lukea toiveita, sekä toteuttaa niitä. Vaikka esimerkkinä jopa niin että hääkuvat sopivat yhteen morsiamen muiden instagramkuvien/tyylin kanssa, vinkkaa Niko.

─ Kun löydätte kuvaajan, jonka tyylistä todella tykkäätte ja tulette hyvin toimeen häneen kanssaan, niin äkkiä varaamaan päivänne häneltä. Kilpailu on kova tällä alalla, mutta pääasia on aina, että asiakas on tyytyväinen.